هدف ترامپ با خروج از "برجام" مذاکره مستقیم با ایران است نه " سرنگونی"


همانطور که پیش بینی میشد دولت ترامپ از " برجام" خارج و تعهدات داده شده را محترم نشمارد . ازسویی دیگر  همانطور که در مقاله گذشته مطرح نمودم ، شکاف بین اروپا و آمریکا در پی خروج از برجام به شکلی که تاکنون سابقه نداشته است، عمیق و عمیق تر شد.


ولی هدف از گرد و غبار پدید آمده خروج آمریکا از " برجام" خیلی زود توسط خود ترامپ مشخص شد . ترامپ فردای خروج در دولت خود اعلام کرد خواهان آمدن ایران پای مذاکره است، مذاکره ای که با زور و در عین حال آبروریزی برای ایران همراه باشد.


به این ترتیب برنامه ریزی آمریکا شروع "جرقه و جنگ "  جدید در خاور میانه نیست و این به نفع مردم ایران است و خوشبختانه حکومت تهران هم فعلا " بدنبال " جنگ" نیست و این موارد ذکر شده برای مجاهدین خبر بسیار ناگواری است چون آنها پیوسته بدنبال "جنگ و خشونت" در منطقه خودشان را کوک و دیگران را هول میدهند .


در این تردیدی نیست که هر گونه جنگ و جنگ طلبی مخاطرات جدی برای جنبش عدالت خواهی مردم ما در بر خواهد داشت و ویرانی زیر ساخت های اقتصادی ایران در پی بمباران و غیره تا سالیان میهن ما را عقب خواهد برد. 


اینطور به نظر میرسد آمریکا و ترامپ بدنبال الگویی مانند کره شمالی برای ایران هستند و عقب نشینی کامل این کشور که تعجب همگان را برانگیخته است را دنبال میکنند . آیا واقعا ایران کشوری چون کره شمالی است ؟ و آیا آمریکا در این رابطه موفق خواهد بود ؟


همین که آلان آمریکا به همراهی دیوانه ای چون " بولتون" بدنبال جنگ در ایران نیست فرصت های طلایی را پدید می آورد.البته بشرطی که ایران پیام نهفته در خروج از " برجام" را بگیرد و از این تهدید واقعی یک فرصت بسازد . در دنیای سیاست هیچ چیزی غیرممکن نیست فقط زمان وقوع حادثه ، جلو و عقب میشود .


یادتان هست قرار بود ما تا خانه آخر در تهران پای جنگ ایران و عراق بمانیم و جنگ را ادامه دهیم  ولی شرایط که عوض شد سر از قرارداد ۵۹۸ در آوردیم ، چیزی که در آن دوران مطلقا غیرممکن می نمود.


نتیجه اینکه " برجام اروپایی" و فرصت ۶۰ شصت روزه ایران به اروپا فکر نمی کنم گره ای از ایران باز کند و اروپا بین ایران و آمریکا نهایتا آمریکا را انتخاب میکند . ولی اشتباه محاسبه ترامپ با همراهی " بولتون" هواخواه مجاهدین این است که فکر میکنند شاید اینطوری راحت تر میتوانند ایران را سر میز مذاکره و اگر نشد مجاهدین را در ایران به قدرت برسانند . 


خواب پنبه دانه ای که هرگز تعییر نخواهد شد چون میزان منفوریت و دلزدگی مردم ایران از مجاهدین وابسته به هر اجنبی را درست ارزیابی نکرده اند . بنابراین ۶۰ روز آینده روزهای مهمی هم برای ایران و هم برای اروپا و مهمتر برای حضور آمریکا در خاور میانه خواهد بود . 


زمان آن رسیده است که در جریان تحولات خاور میانه آمریکا اینقدر دور و بر مجاهدین رسوا شده عام و خاص نگردد چون آنطور اندک حمایت لفظی مردم ایران از آمریکا را هم از دست خواهد داد . مردم مشکل دارند ، خیلی هم دارند ولی قرار نیست از چاله دربیایند بیفتند توی چاه ؟! 


مجاهدین با توجه به رویکرد وابستگی به بیگانگان  و عملکرد عقب مانده در سرفصل های تاریخی و غیر دمکراتیک  بودن در تمامی سرفصل ها بشکلی تمام عیار عقب ماندگی سیاسی خود را حداقل طی چهل سال گذشته در ایران به نمایش گذاشته است ، جایگزین قابل قبول مردم ایران نیستند .


آمریکا اگر نمی داند ، بداند و سعی کند بفهمد که حضور مجاهدین در ایران ، یعنی یک "کره شمالی" دیگر در خاور میانه که همگی با  روسری های قرمز و لباس های یونیفرم سبز رنگ ، یکدست  مثل " روبات "در جلوی عکس مسعود و مریم رژه میروند و مثل کره شمالی هدف شان تنها  قدرت موروثی همچون "کره شمالی " در ایران است و این یک گام عقب تر از سلطنت و سلطنت طلبی در ایران است که چهل سال پیش در 1978 میلادی در ایران به خاک سپرده شد . 




برچسب‌ها :
نویسنده: میلاد آریایی | نسخه قابل چاپ | 1397/2/21 - 16:33 | 1 2 3 4 5 | اشتراک گذاری :

شکاف دیدنی بین اروپا و آمریکا بر سر پایداری " برجام"


تنها کمتر از ۱۵ پانزده روز به پایان ضرب العجل ترامپ برای اعلام خروج از "برجام" باقی مانده است . رئیس جمهور فرانسه " امانوئل ماکرون" ساعاتی قبل سفرش به آمریکا را به پایان رساند فرانسه که بطور سنتی دیدگاههای سیاسی اروپا را نمایندگی میکند به تاکید بدنبال باقی ماندن آمریکا در "برجام " است و علنا اعلام میکند تا زمانی توافق بهتر در دسترس نباشد در " برجام" باقی خواهد ماند و این فقط نظر فرانسه نیست بلکه عملا نظر کل اروپا است .


ولی به نظر میرسد آمریکا تصمیم اش را مبنی بر خروج از برجام گرفته است و تلاش های دقیقه ۹۰ رییس جمهور فرانسه و سپس صدر اعظم آلمان برای سفر به آمریکا برای توقف ترامپ در مسیر خروج از " برجام" تاکنون ثمر جدی نداشته است .


از سویی دیگر ایران خودش را برای شنیدن خبر خروج آمریکا از برجام از حداقل ۴ ماه پیش آماده کرده است و مسئولان جمهوری اسلامی " برجام" را غیر قابل بازبینی دانسته و تهدید کرده اند درصورت خروج آمریکا از " برجام" ایران نیز از آن خارج خواهد شد و غنی سازی و برنامه هسته ای خودش را پیش خواهد برد و حتی بالاتر از آن را مطرح کرده که بلکه از " پیمان منع سلاح های هسته ای "نیز خارج خواهد گردید .


اختلاف اروپا و آمریکا هم تنها بر سر چگونگی و کیفیت تحریم های جدید علیه ایران است و نه برداشتن کل تحریم ها و مشخصا میگویند در شکل و شمایلی دیگر تحریم های کمر شکن را فراهم کنیم و اینکه مثلا فرانسه و آلمان دل شان برای مردم ایران سوخته باشد، اینطور نیست  . آنها میگویند " برجام" باقی بماند ولی تحریم های جدید در غالب (جدید و نو!!)  بویژه بر سر تحریم بانک مرکزی و توقف چرخش پول و سرمایه ایران در جهان را عملی کنیم . 


وضعیت آمریکا مشخص است یا میخواهد روی توافق قبلی اصلاحیه جدید وارد کند و یا بالکل از آن خارج شده و شرایط را به قبل از توافق " برجام" و شاید بدتر برگرداند و صفحه بازی شطرنج خاورمیانه که در زمان" اوباما " چیده شده بود را یکجا برهم بزند و از این رهگذر سلاح های خود را در منطقه خاور میانه بویژه در بازار عربستان و کویت و امارات و همینطور قطر به فروش برساند . بازی بر سر پول و سود بیشتر برای آمریکاییان است . 


یک روز پس از دیدار روسای جمهور فرانسه و آمریکا در واشینگتن خانم موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز نظر فرانسه را تایید کرد که اتحادیه اروپا کماکان از  " برجام " دفاع میکند .


هم اکنون ظریف وزیر امور خارجه ایران در آمریکا آخرین تلاش ها و اقدامات دیپلماتیک را برای از کنترل خارج نشدن اوضاع را انجام میدهد . ولی بیشتر شواهد شان میدهد آمریکا میخواهد به جد از " برجام " خارج شده و به گفته "ماکرون "به هنگام سخنرانی در جمع دانشجویان دانشگاه جرج واشینگتن پس از خروج در ۱۲ ماه می" تحریم بسا سخت تر ! " علیه ایران اعمال کند و البته " ترامپ "تصمیم اش را زمانی گرفته بود که " تیلرسون" وزیر امور خارجه سابق آمریکا را برکنار کرد.


نکته بسیار مهم و سوال برانگیز در این زمان ، چین و روسیه کاملا سکوت کرده اند و در حالی که اروپا به حفظ " فرجام " می کوشد (دولت چین ) کاملا سکوت و ( حکومت روسیه)  فقط نظاره گر حوادث است و هیچ اظهار نظری نمیکند به نظر شما این طبیعی است ؟!


چین قطعا سود بیشتر ار بازار ایران را در این شرایط برای خودش برنامه ریزی میکند که در نبود اجناس و تولیدات با کیفیت اروپا اجناس بنجل خودش را در ایران به فروش بسپارد.


روسیه ایران ضعیف تر شده در برابر غرب را می پسندد که در شرایط تصمیم گیری و گرفتن امتیاز از ایران ، زیادی موی دماغ اش در منازعات منطقه ای بخصوص با رقیبی چون ترکیه نشود ، بنابراین همه فقط و فقط به دنبال منافع خودشان هستند و میخواهند ایران را وارد یک جنگ منطقه ای کنند تا  دود آن یک جا به چشم مردم ایران برود.


مجاهدین در این وسط با دم شان گردو می شکنند که توانسته اند یک جنک کوتاه مدت  را در منطقه شعله ور کنند و از این رهگذر تحلیل های آبکی و " صد من یک غاز "خودشان شاید به نتیجه برسد .


تند رو های درون حاکمیت میخواهند جنگ ناخواسته را به "عمق عربستان" ببرند و علنا در روزنامه "کیهان " اعلام  وتهدید میکنند مردم از ساختمان های دولتی فاصله بگیرند و یکبار دیگر بوضوح نشان داده میشود که مواضع مجاهدین و جناح تند رو داخل حاکمیت ایران همدیگر را تقویت میکنند.


آمریکا صفحه جدیدی از شطرنج خاور میانه را میخواهد که در آن مهره ها مجددا از نو چیده شوندو طبیعی و  قابل فهم است که حاکمیت ایران بدنبال منافع مردم ایران حرکت کند و تا آنجایی که میشود از بروز جرقه و جنگ در خاک ایران جلوگیری کند ، چرا که کوچکترین خطایی مشکلات جبران ناپذیر برای مردم فقیر شده و تحت تحریم سخت و طاقت فرسای احتمالی قرار خواهند گرفت .


در چنین بزنگاههایی هر که نغمه شوم جنگ را سر دهد دشمن ایران و ایرانی است و در این تردیدی به چشم نمی خورد . در روزهای پیش رو خاور میانه از پیچ و گردنه سرنوشت سازی در حال عبور است .



برچسب‌ها :
نویسنده: میلاد آریایی | نسخه قابل چاپ | 1397/2/6 - 14:20 | 1 2 3 4 5 | اشتراک گذاری :

آخرین مطالب

محبوب ترین مطالب

درباره ما

آمار وبلاگ

کد های کاربر